Pankek 'tava keki' demek. Amerikan kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden. Un, süt, yumurta ve şekerle hazırlanıyor, genelde çeşitli soslar eşlik ediyor. Son birkaç yılda ülkemizde de pankek yapan mekanlar açıldı veya birçok menüye girdi.Hürriyet Ekler gastronomi yazarı Ebru Erke'ye göre pankekin bu kadar sevilmesinin nedeni şu: "Instagram'da güzel görsel veriyor. Ayrıca patiseri (pastacılık) eğitimlerine büyük ilgi var. Modern bir alternatif olarak görüyor genç şefler. Düşük maliyetli, kokusu ve görseli çok çekici."Pankek servis eden işletmelerin en ünlüsü Kadıköy, Moda'daki Munchies Crepe & Pancake... Tatlı veya tuzlu çeşitleri var. Menüdeki 'munchies kahvaltı' seçeneğinde pankekler reçel, bal, fıstık ezmesi, nutella, zeytin ezmesi gibi soslarla servis ediliyor. 45 lira.Menüde mekana özel bir lezzet olan pancheese, yani pankek tostu da var. Üç çeşit peynir ve salamla... 21 lira.Bir diğer pankek durağıysa Beşiktaş, Arnavutköy'deki Crépan... Lezzeti ve sunumları... Devamını okumak için ve tanışmak için Hemen Kayıt Ol
- Her 10 KOAH'lıdan sadece biri hastalığından haberdar!
- MasterChef Türkiye'de elemeye kalan isimler belli oldu
- 27. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 5 Eylül'de başlıyor
- Güldür Güldür ekibinde
- Demet Akalın'ın "İnsan bir erkeğin gücünü istiyor" sözleri sosyal medyada tepkiyle karşılandı
- Ebru Yaşar'ın ilk Harbiye heyecanı
- Arkadaşının doğum günü partisine katıldı
- Sütyensiz pozlarını paylaşan Merve Boluğur, takipçilerinin gözünü kamaştırdı