Daha çok küçük yaşta Girit kökenli ailesinin yemek kültürü ilgisini çekmişti. İzmir'de babasıyla pazara gitmeye bayılıyor, taze meyve-sebzeler arasında gezinirken büyüleniyor, annesini yemek yaparken hayranlıkla izliyordu. İlk kez mutfağa girdiğinde 10 yaşında bile yoktu.Şef ve yemek yazarı Aydan Üstkanat'ın çocukluk yıllarındaki bu ilgi, kendi deyişiyle doğal bir güdüydü. Sonrası, inatçılığıyla alakalı: "Bir gün Antalya'dayız, önüme salçalı kılıç şiş getirdiler. Salça, o balığa yapılacak en büyük kötülük. Ortada çok fazla kötü tarif olduğunu fark ettim. Bu benim yetiştiğim mutfak değildi; rafine, duru ve sade bir mutfak anlatılmıyordu. Halbuki malzemeye ve doğaya saygılı bir mutfak mümkün." Pancarlı spagettiKonuyu önce yazdığı yazılarla irdeledi, sonra da 'Yemek Ansiklopedisi'ni çıkardı. Diğerleri birbiri ardına geldi. Üstkanat, yemek tariflerinin daha çok videolarla paylaşıldığı bu son dönemde kitap çıkarmayı önemsiyor: "Söz uçar, yazı kalır. Ben buna 'internet ç... Devamını okumak için ve tanışmak için Hemen Kayıt Ol
- Gençliğim Eyvah dizisi hakkında flaş karar!
- Şanlıurfa'da Kolpa Grubu rüzgarı esti
- 'Menajerimi Ara' yine salı akşamına damga vurdu
- Cansu Dere'den çift maskeli önlem
- Atiye'nin yıldızı salaş ve makyajsız görüntülendi
- Bir Düş Gördüm dünya festivallerinde
- Mustafa Kutlu'nun 'Mavi Kuş'u tiyatroseverlerle buluşacak
- Adana Altın Koza Film Festivali'nde ilk jüri belirlendi