BİR HAFTA ÖNCEDEN HAZIRLIKLARA BAŞLAYINCan Aras'tan mantarlı tartNE LAZIM?Kiş hamuru için: -4 su bardağı un-5 yemek kaşığı tereyağı-4 kaşık mantar suyu-2 tatlı kaşığı tuz-1 çay kaşığı şekerİç harcı için: -1 kilo mantar-500 ml su-2 çorba kaşığı tuzBirleştirme için: -200 ml krema-3 yumurta-100 gram tulumpeyniriNASIL YAPARIM?Bu tartın iç harcı, turşu gibi hazırlanıyor. Mantarı bir gece buzlukta bekletip ertesi gün çözdürün. Kavanoza alıp su ve tuz ilave edin. Kapağını kapatıp bir hafta bekletin.Tereyağını küp küp doğrayıp soğutun. Kuru malzemenin hepsini bir kapta karıştırın. Mantar suyunu ekleyip hamur haline getirin. Streç filme sarıp bir süre buzdolabında bekletin. Krema ve yumurtayı çırpın, içine peyniri rendeleyin.Dolapta bekleyen hamurun 2/3'üyle taban yapın. Önce 1 cm kalınlığında açın ve tart kalıbına yerleştirin. Çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kağıt ve ağırlık koyup 15 dakika 180 derecede pişirin. Kurabiye kıvamına gelince üzerindekileri alıp içini 5 dak... Devamını okumak için ve tanışmak için Hemen Kayıt Ol
- Yunus Özdiken: Elçin'le huzurlu bir aile hayatımız var
- Cansel Elçin: Defne ile keyifli dakikalar geçiriyoruz
- İREM DERİCİ'YE ŞOK
- Sosyal medya fenomeni Meriç İzgi'nin ikinci maymununa da el konuldu
- Tüm gözler Aslıhan Karalar'da!
- Aksaray'daki Nora Antik Kenti'nde 30 yıl sonra çalışmalar yeniden başladı
- Dan Brown D&R ile canlı yayında ilk kez Türk okurlarıyla buluşuyor!
- Çağla Şikel ünlü markanın yüzü oldu