Karakuş'u duymuş muydunuz? Peki ya miyane ve tıkliye çorbalarını? Zerdali hoşafını, şırşırlı köfteyi? Yeni neslin hiç duymadığı bu tatlar ve çok daha fazlası, 'Hikayeleriyle Türk Mutfağı' (Yeditepe Üniversitesi Yayınları) adlı kitapta anlatılıyor. Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sibel Özilgen ve Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Samancı'nın imzasıyla yayımlanan kitabın hikayesi, Yeditepe Üniversitesi'nin 2015'te başlattığı bir projeye dayanıyor. Bu proje kapsamında Türkiye'nin farklı bölgelerinden 15 şehir seçildi, burada yaşayan 60 yaş üstü kişilerle yaşadıkları kentin/köyün yemek kültürü konuşuldu. Hangi kap kacakları kullanıyorlardı? Hangi öğünde ne yenirdi? Düğün, bayram gibi özel günlerde nasıl bir sofra kuruluyordu?Bütün bu bilgilerin aktarıldığı 'Hikayeleriyle Türk Mutfağı', yemeklerimizin kayıt altına alınması gerekliliğinin altını çiziyor. Özilgen ve Samancı, "Gelenek... Devamını okumak için ve tanışmak için Hemen Kayıt Ol
- Bir Annenin Günahı setinden sıcak kareler
- Billie Eilish'ten gizemli dövme!
- Genç oyuncu Su Burcu Yazgı Coşkun, Kırmızı Oda'daki performansıyla tam not aldı
- Mally Gülbetekin'den içleri ısıtan şarkı
- Caner Erkin'in yeni arabasının fiyatı dudak uçuklattı
- Burak Deniz: Paris Hilton benimle yemeğe çıkmak isterdi
- MasterChef Türkiye'de tabağını yetiştiremeyen takım kaptanı şefleri kızdırdı
- Şafak Sezer, lüks villasını 9 milyon 700 bin TL'ye satışa çıkardı