Sohbet

Tabii ki turşusunu kuracağız!

ÜÇ GÜN SONRA HAZIRTRC American Dinner'ın sahibi, şef Ali Dövenci'den salatalık turşusu tarifi... NE LAZIM?500 gr salatalık2 buçuk su bardağı elma sirkesi1 buçuk su bardağı su3 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı salamura tuz5 dal dereotu1 buçuk çay kaşığı kişniş tohumuNASIL YAPARIM?Salatalıkları, rendenin yuvarlak tırtıklı yerinden ince ince kesin. Elma sirkesi, su, tuz, şeker ve salamura tuzunun hepsini bir tencerede karıştırıp kaynatın. Baharatı, dereotunu ve salatalıkları cam bir kavanoza yerleştirin. Hazırladığınız sirkeli suyu sıcakken salatalıkların üzerine dökün, ılıdığında kapağını kapayın. Üç gün sonra yemeye hazır olur.BAMYAYI DA DENEYİNSeraf Restoran'ın şefi Sinem Özler Kırangeçen'den bamya turşusu tarifi... NE LAZIM?Bamya turşusu için;2 kilo iri bamya10 diş sarımsak2 yemek kaşığı kişniş3 litre su2 su bardağı sirke2 yemek kaşığı şeker6 yemek kaşığı kayatuzu1 tatlı kaşığı limontuzuNASIL YAPARIM?Bamyaları çok derine girmeden ayıklayın. Kavanoza dizin, sarıms... Devamını okumak için ve tanışmak için Hemen Kayıt Ol

Etiketler:

Yorum Yap