Keçiboynuzunun Faydaları

Enerji dolu bir bitki olan keçiboynuzu, faydaları sayılamayacak derecede çok olan bir şifa deposudur. Taze veya pekmez olarak tüketilmekte, şekerli tadı ile oldukça severek yenmektedir. Karbonhidrat, yağ, Sodyum, A ve C vitaminleri bakımından son derece zengin olup birçok mineral ve elementi de barındırmaktadır. Akciğerlere olan sayısız faydaları ile genelde kışın tüketimi artan keçiboynuzunun faydalarını şöyle sıralayabiliriz. Akciğer kanserine karşı bir kalkandır: Akciğer kanserinden vücudu koruyan keçiboynuzu antioksidan özelliği ile mucizevi bir bitkidir. Akciğerleri temizler, düzenli alındığında sigaranın zararlı etkilerini yok eder. Hasarlı hücreleri yenilemektedir: Hasarlı hücreleri onararak normal çalışmalarını sağlayan keçiboynuzu, savunma mekanizmasını güçlendiren kuvvetli bir bitkidir. Hastalık esnasında yenildiğinde hastalıkla mücadelede vücuda kuvvet vermektedir. Vücudun gücünü arttırmakta, enerjisi ile hastalıkların çabuk atlatılmasını sağlamaktadır. Astım ve b... Devamını okumak için ve tanışmak için Hemen Kayıt Ol

Yorum Yap